Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23648 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З дев’ятого грудня діє наказ Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов’язковою, повідомляє BBC News Україна.

Не щеплених хоча б однією дозою працівників відсторонять від роботи без збереження зарплати. Люди з протипоказаннями до щеплень мають надати відповідні документи керівникам. Достатньо однієї дози вакцини, щоб людина не вважається такою, що відмовляється від вакцинації.

«Щойно працівник отримав принаймні одне щеплення проти COVID-19, то підстав для відсторонення або продовження його відсторонення від роботи немає», — зауважив міністр Віктор Ляшко.

Крім освітян і держслужбовців щеплення відтепер є обов’язковими для працівників:

  • підприємств та установ, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади (відомчі державні заводи, дослідницькі центри тощо),
  • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей,
  • реабілітаційних закладів,
  • держпідприємств, які мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.
До стратегічних підприємств входять: «Укрзалізниця» та всі її підрозділи, «Укроборонпром», «Нафтогаз», «Укрнафта», «Чорнобильська АЕС», «Антонов», «Харківобленерго», «Миколаївський суднобудівний завод», аеропорт «Бориспіль», комбінати хлібопродуктів, «Укрпошта», «Південмаш», «Інститут Патона», «Ощадбанк».

Зокрема, вимога щодо вакцинації почне діяти для провідників потягів, які вже давно вимагали від пасажирів сертифікати, а самі могли бути нещепленими.

Водночас лікарі не потрапили у перелік професій, обов’язкових для вакцинації.

Наразі 45% дорослих українців отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. Найкраще зі вакцинацією в Києві, де по два щеплення мають понад 65% людей.

Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області — антилідери з вакцинації. На Закарпатті запустили анонімну вакцинацію — можливість щепитися людям із підробленими ковід-сертифікатами. За даними Zaxid.net, в Ужгороді такою можливістю скористалися понад 1420 людей, серед яких — 200 медпрацівників, які мали фальшивий сертифікат.

Графік добової смертності від COVID-19 в Україні / worldometers.info

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button