Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Штурм пагорба» від Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten. Зображення: maidanmuseum.org

Проєктування Музею Революції Гідності замовили київській компанії «Основа-Солсиф» за 49,4 мільйона гривень, повідомляють Наші гроші.

На тендері єдиним конкурентом була львівська фірма «Енерго Інжиніринг». Суперник не знижував ціну, на відміну від переможця. Закупівлю провели з другої спроби. Першу спробу виграла компанія «Українські архітектурні технології» з ціною менш як 34 мільйони гривень. Однак тендер скасували, коли уряд перерозподілив видатки на будівництво культурних об’єктів.

Проєкт має відповідати пропозиції Штурм пагорба німецького архітектурного бюро Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten, що виграла на міжнародному конкурсі. Автори Ян Кляйгус та Йоганес Кресснер передали всі майнові авторські права замовнику — «Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності».

«Основа-Солсиф», згідно з умовами тендеру, має спроєктувати проєкт і робочу документацію Музей Революції Гідності до квітня 2023 року.

Зараз на місці будівництва, алеї Героїв Небесної Сотні, 3, розташовано залишки попереднього незавершеного будівництва та котлован.

Музей матиме чотири надземних і два підземних поверхи. Передбачено місце для масових заходів просто неба й оглядовий водний басейн між музеєм та майбутнім «Меморіальним садом».

«Основа-Солсиф» належить броварському ТОВ «Основа», що будує другу чергу Меморіалу жертв Голодомору.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button