Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23647 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Акція «Добрий шарф». Фото: Подільська районна організація Товариства Червоного Хреста

З початку грудня волонтери розвішують на Контрактовій площі шарфи для бездомних та інших людей, яким потрібно зігрітися. Ініціативу запустило подільське Товариство Червоного Хреста.

Акція «Добрий шарф». Фото: Подільська районна організація Товариства Червоного Хреста

Шалики прив’язують до паркану з запискою: «Це не загублена річ! Холодно? Візьми частинку тепла!».

Акція «Добрий шарф». Фото: Подільська районна організація Товариства Червоного Хреста

Крім того, щопонеділка з 10:00 до 12:00 на Контрактовій площі, 12 (біля початку Андріївського узвозу) активісти Червоного Хреста проводять акцію «Бохо-стайл» — роздають бездомним одяг.

Акція «Бохо-стайл». Фото: Подільська районна організація Товариства Червоного Хреста

Банки одягу організували у кожному районі Києва (в Солом’янському і Печерському районах пункти тимчасово не працюють), повідомляє Вечірній Київ.

Адреси банків одягу

Киян, які бажають поділитися теплими речами, просять попередньо дзвонити до пункту і попередити про візит. Очільниця київської організації Товариства Червоного Хреста Тетяна Гоєнко також просить приносити лише чистий одяг.

«Бували випадки, коли містяни приносили порвані та брудні речі. Мовляв, викидувати шкода, тож віддають до банку одягу. Такий одяг ми не приймаємо. Будь ласка, допомагайте тими речами, які б самі носили!» — наголошує вона.

КМДА повідомляє про те, що через погіршення погоди на вулицях працюють додаткові соціальні патрулі.

«Ми вирішили охопити місця масового скупчення бездомних біля вокзалів та станцій метрополітену, надати їм гарячий чай та печиво, теплі речі, і, звісно, інформацію щодо пунктів обігріву», — повідомив директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий.

Робота соціальних патрулів. Фото: пресслужба КМДА

Маршрут соціального патруля охоплює Центральний залізничний вокзал та станції метро «Театральна», «Майдан Незалежності» та «Дорогожичі».

Читайте також: «Їдь додому!» – як у морози працює соцслужба КМДА і в яких умовах ночують бездомні?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button