Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Максим Музичко

Укрзалізниця завершила електрифікацію ділянки з Василькова-1 до станції Васильків-2. Це дозволить запустити прямі електрички безпосередньо з міста до Києва. На новій ділянці вже випробували новий електротяг.

Заступник міністра фінансів Олександр Кава повідомив, що приміські електропоїзди запустять «трохи більш як за місяць». «Це буде перший новий маршрут приміського сполучення в Києві за останні десятиліття», — додав він.

Учасник групи «Транспорт Києва» Олександр Мажара опублікував фото графіку курсування нової електрички Васильків-2–Київ. Він додає, що потяг запустять 29 грудня.

Фото: Олександр Мажара

Як видно з графіку, ввечері та вранці електричка їздитиме рідше, ніж раз на годину. Вдень інтервали перевищуватимуть 2,5 години. Крім того, поїзд курсуватиме без зупинок.

Під час будівництва обіцяли, що електричка їхатиме 37 хвилин, натомість з графіку випливає, що час у дорозі сягатиме 56 хвилин.

Напис на плакаті: «З Василькова до Києва за 37 хвилин». Фото: facebook.com/velyke.bud/

«Кінцевий продукт абсолютно непридатний для використання діловим класом через абсолютно неадекватний розклад», — коментує транспортний експерт Іван Черниш.

Васильків розташовано за 25 кілометрів від столиці, тут живе 40 тисяч людей, більшість із них навчаються або працюють у Києві та їздять туди на маршрутках і власних автомобілях.

Поки що приміським потягом можна скористатися лише діставшись на маршрутці до станції Васильків-1, що розташована у селі Калинівка. Натомість станція Васильків-2 розташована в самому місті. Васильківський експрес Укрзалізниця запускає в межах проєкту City Express, покликаному налагодити сполучення між столицею та містами-супутниками.

1927 рік. Відкриття залізничної гілки Київ-Васильків-2. Фото: Liudmila Shkulkova / Васильків на старих світлинах

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button