Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: скріншот відео

Забудовник Stolitsa Group відновив будівництво житлового комплексу «Патріотика на озерах» (нова назва ЖК H2О), який будують на місці екопарку Осокорки. Про це повідомили порталу «Нерухомі» у пресслужбі девелопера.

У фейсбук-спільноті «Всі недобудови Банк “Аркада”», опублікували відео з технікою, що працює.

Роботи відновилися з 22 грудня на першій земельній ділянці у ЖК Патріотика на озерах. У забудовника повідомили, що для виконання зазначених будівельних робіт є повний пакет необхідних документів, зокрема чинний дозвіл на виконання будівельних робіт.

Поновленню будівельних робіт сприяло рішення Верховного Суду щодо однієї з ділянок на Осокорках. Зокрема, 21 грудня суд подовжив договір оренди на 15 років на земельну ділянку в 90 га із боржником і банкрутом ТОВ «Контактбудсервіс».

У компанії зазначають, що «вже є остаточні рішення касаційної інстанції по 112 га із 176 га, на яких, згідно з умовами меморандуму, має здійснюватися будівництво ЖК Патріотика на озерах».

У 2018 році під тиском громадськості Київрада проголосувала за створення екопарку та розірвання договору оренди з забудовником. Наступного року Господарський суд заборонив будівництво на території рекреаційної зони. Апеляційний адмінсуд скасував дозвіл на початок будівельних робіт. Наразі тривають суди щодо скасування ДПТ.

Після банкрутства банку «Аркада» добудовувати ЖК взялася будівельна компанія Stolitsa Group. КМДА підписала з новим забудовником меморандум, в якому йдеться, зокрема, про створення екопарку. Але, як виявилося згодом, у новому плані «Патріотики на озерах» замість 43 багатоповерхівок з’явилося 48.

Київрада два голосування поспіль не змогла проголосувати за проєкт забудови зеленої зони на Осокорках. Проєкт поданий депутатом від «Батьківщини» й очільником екологічної комісії Денисом Москалем. Громада, яка виступає за створення екопарку замість будівництва 48 багатоповерхівок ЖК «Патріотика на озерах», наголошує, що цей проєкт легітимізує рішення суддів, якими забудовник намагається продовжити договори оренди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button