Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Міністерство охорони здоров’я дозволило бустерну дозу вакцини проти коронавірусу для всіх вакцинованих віком від 18 років. Міністр Віктор Ляшко підписав відповідний наказ.

За словами Ляшка, бажаний період введення від шести до дев’яти місяців із дати отримання другого щеплення від Covid-19. Люди з ослабленим імунітетом теж зможуть отримати бустерну дозу, оптимальний період введення від трьох до шести місяців після додаткової.

Перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано також вводити бустерну дозу вакциною Водночас за відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними схемами.

Нагадаємо, у жовтні технічна група експертів рекомендувала дозволити введення третьої, бустерної дози вакцини від COVID-19 тим, кому вона треба для виїзду в інші країни. Однак наразі право на третє щеплення від COVID-19 в Україні мають три категорії людей: люди з ослабленим імунітетом, лікарі та працівники інтернатів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button