Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У французьких містах спеціальні радари визначатимуть транспортні засоби, які порушили рівень допустимого шумового забруднення. Водіїв таких ТЗ штрафуватимуть на суму до 135 євро, повідомляє видання The Mayor. Вперше дворічний експеримент почався у Парижі в 2019 році. Його визнали успішним та вирішили розширити мережі шумових камер на дорогах.

Минулого тижня у містах розпочали експеримент зі звуковими радарами, які перевірятимуть рівень шуму. Експеримент триватиме два роки у семи містах.

Експеримент проходитиме у два етапи. Перший стартував на початку січня 2022 року. На даному етапі штрафи не виписуватимуться, основне завдання – завершити тестування і досягти максимально коректного визначення рівня та джерела шуму. У цей час водіїв інформуватимуть за допомогою спеціальної кампанії та вказівок. Другий етап розпочнеться після встановлення камер контролю швидкості. Тоді порушників будуть штрафувати на суму до 135 євро (або 90 євро при оплаті протягом 15 днів).

Спеціальні пристрої, які встановили в Парижі, складаються з 360-градусної камери та акустичних антен з чотирма мікрофонами. Це дозволяє пристрою вимірювати звуки, а також точно визначати напрямок, звідки вони виходять. Якщо автомобіль проїжджає повз радар із занадто високим рівнем шуму, пристрій сфотографує номерний знак та автоматично випише штраф.

В експерименті візьмуть участь міста Париж, Ніцца, Тулуза, комуни Брон, Вільнев-ле-Руа, Рюей-Мальмезон та Шеврез.

Шумове забруднення впливає на самопочуття та здоров’я містян – надмірний шум призводить до втрати майже 11 місяців тривалості здорового життя. Крім того, воно може мати фінансові аспекти. Зокрема, за оцінками уряду країни, шумове забруднення щороку обходиться французькому суспільству приблизно 147 мільярдів євро.

Франція обіцяє до 2025 року досягти вуглецевої нейтральності. Країна оголосила про заборону продажу всіх автомобілів з бензиновим та дизельним двигуном до 2040 року. У Парижі оголосили, що перенесуть цей термін на 2030 рік у місті, а також запропонували заборонити проїзд автомобілів до центру міста.

Нещодавно у Франції автовиробників зобов’язали згадувати в рекламі машин більш екологічні варіанти пересування містом.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button