Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: проєктні пропозиції комплексу

Цими вихідними Міністерство молоді та спорту презентувало концепцію нового багатофункціонального спорткомплексу на Микільській Слобідці у Києві. Проте остаточного проєкту комплексу поки немає. На презентації представили лише пропозиції.

Спорткомплекс планується в рамках програми «Велике будівництво» під проведення Євробаскету 2025. Три ділянки у «Ощадбанку» мають викупити за державний кошт і будуватимуть тут криту арену на 15,8 тисяч глядачів спортзаходу і до 25 тисяч у форматі концерту.

Фото: проєктні пропозиції комплексу

Також там обіцяють облаштувати парк та територію навколо набережної. Місцева жителька та активістка Олена Медведенко нагадала, що Київрада проголосувала за створення першої черги парку «Микільська Слобідка» на дотичних ділянках. На землях «Ощадбанку» передбачалось, що у майбутньому має з‘явитись друга черга парку, коли місто викупить ці ділянки. Крім того, громада зібрала кошти на Спільнокошті для створення концептуального бачення «Дикий Лівий», в який входять ці ділянки. У результаті домовились, що громада готуватиме концепцію та Генплан «Дикий Лівий парк»

Фото: проєктні пропозиції комплексу

Проєкт хочуть реалізувати до 2024 року. Замовником будівництва має стати державне підприємство «СК Атлет».

«Загалом, проєкт хороший, але є питання до логістики. Від майбутньої Арени до метро Лівобережна і Гідропарк – 900 метрів пішки двома вузькими тротуарами по три і два метри. Паркомісць планується 350 і в запасі ще є 1500 від МВЦ і Новуса, якщо вони будуть ділитися. Але практика міжнародних виставок на Лівобережній показує, що і для менших заходів цього мало», – вважає голова «Ради з урбаністики Києва» Віталій Селик.

Фото: проєктні пропозиції комплексу

Також, за його словами, проблемою є доступ для автомобілів на район. Зокрема, до майбутнього спорткомплексу веде три смуги з пропускною здатністю до чотирьох тисяч авто на годину – за умови, що в’їздом не будуть користуватися місцеві мешканці.

Торік Київрада включила перші дві ділянки в межі парку «Микільська Слобідка» та передала їх «Київзеленбуду». Зараз забудовник – компанія «Нова Слобідка» – оскаржує в судах втрату права на їх оренду. На одній з ділянок планувалося збудувати ЖК Sundance: три багатоповерхових будинки на березі Дніпра. Протягом багатьох років будівництво було заморожене через судові позови та кримінальні провадження (за статтями шахрайство, самоправство тощо), на земельну ділянку накладали арешт. Влітку забудовник намагався поновити будівництво ЖК, що спровокувало сутички з місцевими жителями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button