Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23446 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дмитро Галін

Шевченківський районний суд задовольнив позов фірми «Агентство столичних повідомлень», скасувавши арешт, накладений на садибу Барбана на вулиці Обсерваторній, 6 в центрі Києва.

Садибу кінця ХІХ століття частково знесли в ніч на 20 серпня. Цей демонтаж став одним із найскандальніших випадків і навіть приводом для порушення питання про руйнування пам’яток Києва на засіданні РНБО.

Наслідки демонтажу. Фото: facebook.com/groups/sadyba.barbana

Арешт наклав той же Шевченківський суд у серпні 2021 року. Адвокат забудовника наполіг на тому, що за цей час слідчі не простували законність відведення ділянки, а отже ні земля, ні будинок не відповідають ознакам речового доказу.

Фото: Марія Борисова

У фейсбук-групі «Садиба Барбана» публікують відео КАМАЗів, які приїхали на Оберваторну, та повідомляють, що «забудовник готує будівлю до знесення». Кияни, які зараз на місці, блокують вантажівки, та закликають підходити всіх небайдужих.

Фото: Марія Борисова

«Виносять речі з будинку. Підозрюємо, хочуть зруйнувати. Але припис Мінкульта про заборону будь-яких будівельних робіт діє досі. Рішення РНБО також ніхто не відміняв», — пише Анастасія Глущенко.

Фото: Марія Борисова

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button