Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В об’єднаних англійських містах Брайтоні та Гоуві запровадили нову архітектурну норму, яка зобов’язує будувати нові будинки зі спеціальними блоками, де зможуть селитися бджоли, повідомляє Dezeen.

Крім того, усі нові будівлі висотою від п’яти метрів мусять бути облаштованими блоками-шпаківнями.

Вбудований блок-шпаківня. Фото: greenandblue.co.uk

Переважно у цеглинах селитимуться осмії, що становлять понад 90% всіх видів бджіл у Великій Британії. Це бджоли-самітниці, які не дають мед, і саме тому не є агресивними — їм нема чого захищати; в чоловічих особин навіть немає жала.

Ці заходи, як очікується, сприятимуть біорізноманіттю, яке довгий час нехтувалося містами. Ініціатори також називають годівнички для птахів і нірки для їжаків як приклади дешевих і простих ідей для посилення міської флори та фауни.

Раніше бджолам було нескладно оселитися між цегляною чи кам’яною кладкою. Однак сучасна архітектура виключає найменші щілини в стінах.

Читайте також: Архітектори створюють вулики для бджіл у місті. Чому це важливо?

Нагадаємо, в Дніпрі почали висаджувати мавританські газони, які приваблюють птахів і комах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button