Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/pryamiy

Під час протесту підприємців-ФОПів 25 січня тілесні ушкодження отримали 18 поліцейських і троє учасників акції, за версією Національної поліції. В акції біля Верховної Ради взяли участь кілька тисяч людей.

Організатори акції SaveФОП натомість заявляють про «десятки затриманих і поранених» зі свого боку й про те, що поліцейські били мітингувальників ногами по голові. Крім того, в організації стверджують, що один чоловік зник безвісти — «ймовірно убитий і вивезений поліцією в невідомому напрямку». На відео цей протестувальник лежить на землі в оточенні медиків.

Скриншот з відео

В поліції заперечують інформацію про смерть одного з мітингувальників. «Чоловіку, якому стало погано, поліцейські надали першу медичну допомогу», — запевняє пресслужба.

Щодо затриманих учасників акції порушили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Рух SaveФОП заявляє, що затримано близько сотні учасників, до них не пускають адвокатів.

Фото: facebook.com/smirutoday

Сьогодні, 26 січня, ФОПи поновили акцію протесту під будівлею парламенту. Нарікають, що «під тиском на і погрозами поліції власник демонтував сцену». Також заблокували звукомобіль.

Підприємці вимагають ухвалити законопроєкт №5866, який спрощує систему оподаткування й, зокрема, скасовує обов’язкове впровадження касових апаратів.

Протестувальники також виступають проти ініціатив голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева. Той пропонує заборонити компаніям оформляти співробітників як ФОП.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button