Зоозахисники заявили в поліцію на Клопотенка через серце лося
Шеф-кухар запевняє, що пожартував про лося — мовляв, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
Шеф-кухар запевняє, що пожартував про лося — мовляв, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23608 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Зоозахисна організація UAnimals надіслала запити до поліції, Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції з проханням перевірити, звідки на кухні шеф-кухаря Євгена Клопотенка взявся лось.
Приводом стала сцена у випуску YouTube-блогу «Зе Интервьюер», який знімали в ресторані «Сто років тому вперед». Клопотенко повідомив, що має на кухні бобра і серце лося.
З 2017 року лося занесено до Червоної книги України за ініціативою UAnimals. Тож його вбивство порушує законодавство.
Клопотенко відповів, що пожартував про лося. За його словами, з дичини він використовує лише бобра і дикого кабана.
«У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую, — фермерські», — заявляє шеф-кухар.
Та в UAnimals не вірять, що це жарт. «Крім того, раніше ви ділились посиланням на постачальника серця лося», — зауважують в організації.
Дивіться також: Олександр Грехов намалював постер з Шевченком у вигляді червонокнижного лося
Євген Клопотенко відомий як засновник проєкту Нове шкільне харчування, а також популяризатор борщу. Зараз він ініціював встановлення пам’ятника борщу в Києві.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті