Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Організація Change Please переобладнала два двоповерхові автобуси на центри допомоги бездомним, які будуть курсувати Лондоном. Над проєктом працювало архітектурне бюро ТР Вennett, повідомляє Fast Company.

Центри допомоги працюватимуть п’ять днів на тиждень і переміщатимуться туди, де їх потребують. Вночі вони зможуть паркуватися поряд із кінцевими зупинками, де часто ночують бездомні.

На першому поверсі автобусу встановили шафи, сидіння, пральну машинку, туалет та душ, на другому – розмістили кабінети підтримки. Також у кожному переобладнаному автобусі планують зробити спеціальні послуги, наприклад, стоматологічний кабінет. В іншому автобусі планують створити кабінет психологічної підтримки.

Архітектори під час створення концепції вони використали досвід проєктування яхт, щоб максимально ефективно використати простір.

За останні півтора роки кількість безпритульних у Лондоні майже подвоїлася. Близько 130 тисяч людей втратили житло через пандемію коронавірусу.

Це не перший такий проєкт в Лондоні. В 2019 році двоповерхові автобуси переобладнали в альтернативні притулки для бездомних зі спальними місцями та кухнею.


Фото: Hufton+Crow

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button