Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з інстаграм-акаунту simon_leviev_official, зараз видаленого

Платформа для пошуку партнерів Tinder видалила профіль афериста, про якого Netflix зняла документальний фільм. Про це компанія повідомила Variety.

The Tinder Swindler («Пройдисвіт із Тіндера») зараз посідає перше місце за популярністю в українських глядачів Netflix. Фільм розповідає історії жінок, які познайомилися через мобільний застосунок Tinder з чоловіком, що називався Симон Левієв й удавав із себе сина олігарха, власника діамантового бізнесу.

«Левієв» водив жінок у дорогі ресторани, катав на приватному літаку та всіляко демонстрував ознаки багатого життя. Через деякий час він заявляв, що перебуває в небезпеці, на нього полюють вороги і йому потрібно негайно позичити грошей. Жінки відкривали кредити на своє ім’я та влізали у борги, які віддають досі. Суми вимірюються сотнями тисяч доларів.

Журналісти виявили, що справжнє ім’я афериста — Шимон Хают. З допомогою однієї з жертв поліція арештувала чоловіка, і той відбув 15 місяців у ізраїльській в’язниці. За приблизними підрахунками, в період з 2017 до 2019 року Шимону Хаюту вдалося видурити в різних жінок загалом 10 мільйонів доларів.

На момент виходу The Tinder Swindler на Netflix профіль Шимона Хаюта на тіндері все ще був активний. Та дейтингова платформа запевнила, що зараз його заблоковано.

«Ми провели внутрішнє розслідування і можемо підтвердити, що Симона Левієва більше немає на тіндері під жодним ім’ям», — заявляють у Tinder.

Також до нещодавнього часу Хают-Левієв мав активний акаунт на Instagram, за яким стежили понад 200 тисяч підписників. Чоловік публікував фото, що свідчили про безбідне життя. В одному з останніх постів він заявив, що готує власну версію подій. Однак зараз цей акаунт недійсний.

Фільм The Tinder Swindler фокусується лише на історії афери, не торкаючись безпекових проблем дейтингової платформи в цілому. Між тим, Tinder неодноразово наражався на критику: журналісти та користувачі звертали увагу на те, що програма дозволяє відстежити місце перебування; зберігає забагато персональних даних, включно з усім листуванням і навіть фіксує час, який користувач витратив на перегляд того чи іншого фото; платформа не несе відповідальності за зустрічі користувачів тощо.

У відповідь на критику Tinder запустив функції, що дозволять користувачам ділитися місцем побачення і повідомляти службу безпеки в разі загрози.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button