Молочний суп з макаронами: в Україні затвердили меню для дитсадків
У розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання 1961 року до рецептурного збірника Клопотенка.
У розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання 1961 року до рецептурного збірника Клопотенка.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Міністерство охорони здоров’я затвердило зимове сезонне меню для харчування дітей віком 1-7 років у садочках.
Меню можна змінювати, відповідно до вподобань дітей і можливостей закладу, однак ці зміни потрібно погодити з Держпродспоживслужбою.
У технічних картках, оприлюднених на сайті МОЗ, є рецепти на чотири тижні.
У розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання «Питание детей в детском саду» 1961 року до рецептурного збірника шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Зі збірника Клопотенка укладачі запозичили рецепти курячих нагетсів, поленти (запеченої кукурудзяної каші), курячої підливи «по-італійськи», салату з буряком і селерою, фалафелю з квасолі, болоньєзе, товчанки (товченої картоплі з горохом, квасолею й цибулею), лінивих голубців (начинка не загортається у капустяне листя, а тушкується й запікається з нарізаною капустою).
Також пропонують готувати плов з родзинками, зрази, рожеві сирники, підфарбовані морквою, запечений з яблуками гарбуз, компот з родзинок, фрукти (яблука, банани й апельсини) та пакетовані фруктові соки.
Є й знайомі старшому поколінню підсолоджений молочний суп з макаронами, горохове пюре, буряковий салат, ячна каша, кисіль із какао та кип’ячене молоко.
До багатьох супів додається сметана. Водночас банош вариться на молоці й потім до каші додається сметана та твердий сир замість бринзи.
Серед рецептів можна знайти салат з зеленого горошку та ріпчастої цибулі та «рибний хлібець» — запечена маса з рибного фаршу і хліба.
Техкартки містять вимоги до продуктів, температурних режимів, подачі готової страви тощо. Так, зовнішній вигляд макаронів, відварених з овочами має бути такий: «макаронні вироби злегка втратили форму, заправлені овочами».
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті