Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скриншот із відео Sviatoslav Toropov 

У Києві на вулиці Боричів Тік, що біля Андріївського узвозу, згоріла двоповерхова будівля кінця ХІХ століття.

ДСНС називає адресу Боричів Тік, 25, однак, судячи з фото, це будинок №27 — двоповерхова цегляна будівля з балконом на другому поверсі, один з рідкісних зразків забудови Києва після подільської пожежі 1811 року.

На фото в центрі — будинок №27, ліворуч від нього — №25

Судячи з фотографій, опублікованих рятувальною службою, пожежа практично знищила дах і другий поверх, де сталося загоряння. Причину виникнення пожежі встановлюватимуть правоохоронці. Жертв та постраждалих немає — будівля відселена.

«Кожен зразок такої архітектури становить інтерес. Таких балкончиків майже немає в Києві. Цей будинок описаний у художній літературі та навіть став головною дійовою особою у кінофільмі про кохання. Він стає уособленням туги за коханням і за любов’ю, тому що це те, чого бракує Києву», — описувала будинок керівниця Центру урбаністичних студій Києво-Могилянської академії Владислава Осьмак.

За даними Схем, будівля належала компанії «Еф Ай Ем Елітстрой», бенефіціарами якого є ексдепутатка КПУ Оксана Калетник та мільйонер Вадим Єрмолаєв. Власники не збиралися його реставрувати або перебудовувати, чекаючи на «поліпшення інвестиційного клімату».

Торік будинок на Боричевому Току, 27 потрапив до переліку історичних будівель, що підпадають під мораторій на реконструкцію та капітальний ремонт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button