Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У січні 2022 року максимальна добова кількість активних автомобілів у Києві становила 1,13 мільйона одиниць. Про це повідомила КМДА в коментарі для ЕП.

У 2021 році у порівнянні з 2020 роком приріст середньодобової кількості авто становив 21%. За словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, площа всіх авто, якщо їх розмістити бампер до бампера, дорівнюватиме площі масиву Оболонь.

Середньодобова кількість унікальних транспортних засобів у місті становить 820 тисяч одиниць. Ця цифра включає низький трафік у вихідні та святкові дні.

Читайте також: Київ — третє місто у світі, де найбільші затори. Скільки часу ми витрачаємо на дорогу? 

Уперше кількість активних автомобілів у дорожній мережі Києва порахували у 2015 році. Тоді їх було трохи понад 600 тисяч. Рахували їх іншим способом – за допомогою транспортної моделі міста. Загалом дорожня мережа столиці розрахована на 500 тисяч машин.

У головному сервісному центрі МВС повідомили, що кількість зареєстрованих транспортних засобів у Києві за останні сім років зросла удвічі. Якщо в січні 2015 року в столиці було зареєстровано 695 тисяч машин, то в січні 2022 року – 1,38 мільйона. За 2021 рік у Києві стало на 17% більше автомобілів, ніж у 2020 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button