Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/Владислав Трубіцин

Депутат Київради від «Слуги народу» Владислав Трубіцин вийшов із СІЗО під заставу у сумі понад 14 мільйонів гривень. Його у змові з групою осіб підозрюють у здирництві з підприємців та отриманні 1,39 мільйона гривень хабаря.

Після виходу з СІЗО Трубіцин вперше прокоментував своє затримання, назвавши його «фейковим», а хабар – «міфічним».

Депутат спростовує отримання хабаря, втечу від НАБУ та те, що він приховувався у будівлі Оболонської РДА, мовляв, то була робоча зустріч. Крім того, за словами Трубіцина, протягом року «провокатор і водночас агент НАБУ Андрій Максименко провокував його на незаконні дії».

Трубіцина та ще п’ятьох осіб викрили на отриманні 1,26 мільйона гривень за сприяння власникам торговельних яток. У ЗМІ повідомляли, що депутат намагався втекти на автомобілі та ховався в Оболонській РДА, та при затриманні мав інший телефон з іншою SIM-карткою, якими раніше не користувався.

За версією слідства, депутат у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Трубіцин очолював постійну комісію Київради з питань підприємництва, промисловості та благоустрою. Він також очолював рух SavePetrovka.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button