Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ірина Бєлих

Посольство Нідерландів в Україні тимчасово переїхало з Києва до Львова, побоюючись вторгнення російських військ. Про це йдеться на сайті диппредставництва. Зазначається, що посольство робить це з міркувань безпеки.

Напередодні НАТО закрило представництво у Києві, а його співробітників евакуювали до Львова та Брюсселя.

Тимчасово до Львова переїхали також посольства Великої Британії, США, Канади, Австралії та генконсульство Німеччини. Ці країни, а також інші держави, закликали своїх громадян залишити Україну, поки немає ускладнень у перетині кордону чи в авіасполученні.

Читайте також: Посольство Нідерландів називають однією з найкращих пострадянських будівель Києва

Країни Заходу впевнені, що Росія готує черговий напад на Україну. Наприклад, американські ЗМІ пишуть, шо Путін прийняв рішення напасти на Україну. За даними розвідки, на кордоні перебуває до 150 тисяч російських військових. Водночас у Центрі оборонних стратегій вважають, що такої кількості армії не достатньо для успішного здійснення повномасштабної стратегічної операції, так само як і захоплення і утримання Києва, пише УП. Водночас зараз підвищується ризик гібридних сценаріїв – таких як диверсії, кібератаки та іншого роду заходи.

Підконтрольні Росії збройні формування активно продовжують обстріли української території. За останній тиждень було зафіксовано більше 300 обстрілів уздовж лінії розмежування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button