Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: Drozdov & Partners  

Харківське архітектурне бюро Drozdov & Partners презентувало концепцію житлової забудови в Миколаєві. Новий квартал планують розташувати на 7,8 гектара у мікрорайоні Намив на березі Бузької затоки.

У 1970-х роках тут намили 130 гектарів суші, що й дало назву мікрорайону. Забудова півострова почалася у 1980-х. Це місце відрізане від основної частини міста промисловою залізницею і має лише один транспортний зв’язок, на якому в години пік утворюються затори.

Водночас тут лишилася недоторкана природа: коса завдовжки понад один кілометр і набережна, звідки відкривається вид на ріку і незабудований протилежний берег.

«Генеральний план міста показав, що наявні проблеми згодом не вирішаться, тому основною метою проєкту стало інтегрування в контекст таким чином, щоб дати теперішнім і новим жителям місце для активного життя та стати тригером розвитку району в цілому», — пояснюють автори концепції Namyv.

Архітектори зупинилися на варіанті забудови з розкритими до води дворами та великим пішохідним простором, що з’єднує місто і набережну.

Напівзамкнуті двори, пішохідний простір з громадською площею та набережна будуть закритими для автомобілів.

Громадська забудова дасть всім жителям мікрорайону можливість працювати в офісах і користуватися всіма спортивними, комерційними та культурними сервісами на території комплексу.

Інші проєкти Drozdov & Partners: Saga City Space на вулиці Сагайдачного в Києві, Цукерка — ревіталізація кондитерської фабрики у Харкові, концепт школи та дитсадка під Прагою, Театр на Подолі.

Читайте також: Відповідальність архітектора перед суспільством. Уривок із книжки розмов з Олегом Дроздовим

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button