Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Markus Scherer

Сьогодні у Берліні на мітинг на підтримку України вийшло понад 100 тисяч людей, їхня кількість зростає. До міста приїжджають навіть з околиць. Про це пише DW та агентство AFP.

Люди, що зібралися перед Бранденбурзькою брамою в Берліні на знак протесту проти вторгнення, тримають плакати з надписами: «Руки геть від України», «Путін, йди на терапію та покинь Україну та світ», «Мир у світі».

Учасники акції кажуть про те, як важливо для Німеччини продемонструвати свою підтримку Україні. «Для мене важливо, щоб Німеччина показала, що вона стоїть на боці демократії у Європі», – цитує агенція одного з учасників акції. ЗМІ повідомляють, що кількість людей зросла до півмільйона.

У столиці Чехії в мітингу приймають участь посол в Україні Євген Перебийніс та прем’єр-міністр країни Петр Фіала. За словами голови уряду Чехії, вони нададуть Україні військову допомогу. Представники 40 організацій зробили спільну заяву на підтримку України.

Мітинг у Празі. Фото: idnes.cz

«Ми підтримуємо Україну, дякуємо, що захищаєте вільний світ», – йдеться надписі біля трибуни. Багато учасників вийшли з українськими прапорами та транспарантами, які засуджують російську агресію. Обличчя деяких людей розмальовані в кольори прапору України. Мітинг на підтримку України проходили також в інших містах Чехії.

Мітинг у Празі. Фото: idnes.cz

Раніше акції відбувались у містах США, Німеччини, Тель-Авіві, Тбілісі, Відні та інших містах. Люди навіть виходять в Москві та Санкт-Петербурзі.

Мітинг у Нью-Йорку. Фото: gettyimages

Мітинг у Мюнхені. Фото: Reuters

Мітинг у Тбілісі. Фото: SkyPro

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button