Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23512 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: MVRDV

Міжнародні архітектурні компанії відмовляються працювати та підтримувати будь-які професійні контакти з росіянами. Про таке рішення вже заявили Zaha Hadid Architects (ZHA), Herzog & de Meuron, David Chipperfield Architects, BIG – Bjarke Ingels Group, The Office for Metropolitan Architecture (OMA), UNStudio і MVRDV.

«BIG приєднується до міжнародної спільноти на знак солідарності з українським народом, нашими колегами, друзями та родинами в регіоні. BIG не задіяний у проєкти в Росії чи для російського уряду будь-де, і наша підтримка суверенітету, демократії, прав людини та територіальної цілісності України є непохитною», – заявили на сторінці BIG, міжнародної компанії з офісами в Копенгагені та Нью-Йорку, яка займається архітектурою урбанізмом та дослідженнями.

«Донедавна ми ходили вулицями, які зараз є зоною бойових дій. Наші сердечні співчуття та думки з народом України. Ми думаємо про наших друзів, партнерів та клієнтів, які зараз у небезпеці. Ми підтримуємо наших колег, які хвилюються за свою країну та своїх близьких. Ми солідарні з усіма людьми, які кидають виклик і протестують проти цієї війни, і ми рішуче засуджуємо насильство», – написала компанія MVRDV у своєму стейтменті.

Закликаючи колег з усього світу зупинити будь-яку співпрацю з росіянами, Zaha Hadid зазначає, що працювала в Росії впродовж десятків років і надихалася роботами російського авангарду. Але після почтаку агерсивного військового вторгення компанія призупинила всі проєкти в Росії. Нагадаємо, Zaha Hadid Architects проєктувала майбутні станції метро у Дніпрі.

«Вторгнення в Україну та насильницькі дії Путіна і російського уряду суперечать кожній цінності, яку ми вважаємо міжнародною практикою співпраці. Тому herzog & de meuron вирішила призупинити нашу роботу над російськими проектами», – наполягають у компанії.

Через економічні та політичні санкції, які запровадили країни Заходу проти Росії, яка 24 лютого вторглася на територію України, з країни-агресора почали зникати відомі сервіси та бренди. Зокрема, там більше не можна купити айфон і кросівки Nike.

Фото: David Chipperfield Architects

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button