Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook/cukr.city

Завдяки спротиву міста Суми російські війська не змогли пройти на Київ. Військові та місцеві жителі не пропустили великі сили ворога вглиб країни, заявив радник глави Офісу Президента Олексій Арестович.

«Всі героїчно захищались, але те, що зробили Суми, – це на віки. Тому що завдяки героїчному спротиву Сум, сумським партизанам, територіальній обороні, військовим, цивільному населенню, вони не пропустили на Київ великі сили ворога. Якщо б вони проскочили, то були б бої вже в Києві», – розповів він.

Арестович припускає, що в такому випадку вуличні бої почалась би на окраїнах Лівого берега столиці. Суми були на три чверті оточені, але вони не здалися, підкреслює радник президента. Днями вийшли останні війська з-під Сум. Те саме зробив і Чернігів – не допустив проходження ворога до столиці.

«Містам Харкову, Чернігову, Сумам і Києву не загрожує небезпека з воєнної точки зору. Зрозуміло, що надалі можуть бути обстріли, ракетні удари, але небезпеки вуличних боїв, немає», – запевнив Арестович.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ і здійснює спроби відновити наступальні дії на міста Харків і Суми.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button