Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Україна стала членом «енергетичного Європейського союзу». Тепер українська електроенергія тече до Європи, а європейська – до України. Завершилось об’єднання, повідомив президент Володимир Зеленський.

Українська енергетична система сьогодні синхронізувалася з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це «енергетичний безвіз» із Європейським Союзом, над яким влада працювала не один рік.

«У день початку війни з Росією ми остаточно від’єдналися від енергетичної системи країни-агресора та Білорусі. Сьогодні — приєднались до європейської енергомережі. Наша енергосистема тепер стане більш стабільною та стійкою до викликів. Ми зможемо отримувати електроенергією та зберегти нашу енергосистему навіть у разі подальших пошкоджень агресором нашої енергетичної інфраструктури», — заявив глава уряду.

Міністр енергетики Герман Галущенко утчонив, що Україна приєднались до ENTSO-E на рік раніше графіку. Національна енергосистема від’єдналася від систем РФ та Білорусі 24 лютого, за декілька годин до початку війни.

Чиатйте також: Україна планує приєднатися до європейської енергомережі. Що для цього необхідно?

НЕК «Укренерго», як український оператор системи передачі, здійснювала заходи із підготовки вітчизняної енергосистеми до синхронізації з ENTSO-E з 2017 року. Тоді була підписана угода про умови майбутнього об’єднання.

Сьогодні синхронізація української енергосистеми з європейською зменшить вплив РФ на центральні і західні країни Європи в енергетичному секторі, а також підвищить рівень енергетичної безпеки у всьому регіоні.

ENTSO-E — європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, є асоціацією співпраці європейських операторів системи передачі (TSO). 39 TSO-членів, що представляють 35 країн, несуть відповідальність за безпечну та скоординовану роботу європейської електроенергетичної системи, найбільшої взаємопов’язаної електричної мережі у світі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button