Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23652 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вночі ворожа ракета влучила у торгово-розважальний центр Retroville у Подільському районі. У ТРЦ знаходився магазин французької мережі будівельних магазинів Леруа Мерлен, яка відмовляється виходити з російського ринку, та навіть планує розширити там бізнес.

За словами нардепа Ярослава Железняка, «якщо не людські життя, то, можливо, хоч бізнес-втрати стануть для французької компанії занадто високою ціною за дружбу з агресором».

Leroy Merlin відмовилася зупиняти роботу на російському ринку та приєднуватись до бойкоту країни-загарбниці. Натомість мережа відключила від своєї системи зв’язку українських співробітників. За словами HR-директорки Леруа Мерлен Україна Людмили Дзюби, материнська компанія обіцяла українському підрозділу відновити доступ до своєї корпоративної мережі зв’язку ще 15 березня, проте акаунти все ще залишаються заблокованими.

Збройні сили РФ, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетний обстріл Подільського району. Внаслідок ворожих обстрілів і пожежі зазнав руйнування торговий центр, пошкоджено вікна у прилеглих житлових будинках, припарковані поряд автомобілі. Пошкоджені також приміщення двох шкіл і двох дитячих садочків. Пожежу вдалось ліквідувати лише в 11:40. У результаті загинули вісім людей та одна людина травмована.

За словами мера Віталія Кличка, через пожежі після авіаударів у столиці та в області спостерігається забрудненість повітря. У цей час радять не відкривати вікна, а на вулиці – користуватись медичним респіратором типу FFP2.

Фото: Євген Завгородній

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button