Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23503 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цих двох мавп вдалося евакуювати. Фото: facebook.com/FeldmanEcopark 

Фельдман-екопарк, розташований на північній околиці Харкова, опинився на лінії вогню й постійно потребує допомоги з грошима на їжу для тварин та евакуацію.

Фельдман-екопарк — благодійний проєкт, заснований 2013 року Фондом Олександра Фельдмана. Це ландшафтний парк площею 140 гектарів, в який також входить зоопарк з двома тисячами тварин.

У перший же день російського вторгнення на території зоопарку розірвалося п’ять снарядів, були вбиті й поранені тварини. З того часу обстріли практично не припиняються. Так, 17 березня мінометним обстрілом було зруйновано вольєри людиноподібних мавп. 19 березня снаряди влучили у вольєри благородних оленів: дев’ятеро тварин загинули від уламків, 20 втекли до лісу.

Зображення: facebook.com/FeldmanEcopark

Зі зруйнованих вольєрів також втікали мавпи, дикобрази, єноти. Пара червоних вовків блукали Харковом, люди бачили, як вони шукали їжу на смітниках.

7 березня загинули двоє працівників зоопарку. Хоча б раз на три дні люди намагалися потрапляти на територію, щоб годувати тварин, але у той день їх накрило мінометним і автоматним вогнем. Пізніше ще один працівник загинув від переляканої тварини, коли намагався її погодувати — через обстріли звірі переживають сильний стрес, деякі навіть гинуть від розриву серця.

Наслідки обстрілів 24 лютого. Фото: facebook.com/FeldmanEcopark 

Усі ці дні тварин намагаються потроху евакуювати. Днями вивезли чотирьох орангутанів, дев’ятьох шимпанзе та понад два десятки альпак. Решту людиноподібних приматів з розбомблених вольєрів забрали раніше до Харківського зоопарку. Частину тварин беруть собі волонтери, багатьох прихистив у себе вдома Олександр Фельдман. Серед евакуйованих — левеня Сімба, якого раніше врятували з ресторану, де його використовували як живу іграшку.

Фото: facebook.com/FeldmanEcopark

Директор екопарку Віталій Ільченко звертається з проханням допомогти грошима, щоб мати можливість і далі годувати тварин і вивозити їх у безпечні місця.

«Нам потрібна для них різноманітна їжа: сухі корми, крупи, сіно — все, що не псується швидко. Фрукти й овочі також потрібні, але невеликими партіями, щоб не попсувалися. Гранульованих, сухих кормів і круп хотілося б мати хоча б невеликий запас, щоб бути впевненими, що наших тварин буде чи прогодувати», — заявляє Ільченко.

Реквізити для допомоги зоопарку — за посиланням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button