Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23634 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ochir-Erdene Oyunmedeg / Unsplash

Найбезпечнішим месенджером для особистого та професійного спілкування фахівці IT-компанії GlobalLogic вважають мобільний застосунок Signal.

Його розробив американський дослідник з питань кібербезпеки Моксі Марлінспайк. Месенджер використовує технологію наскрізного шифрування — тобто повідомлення доступні лише для відправника та отримувача, їх не можна прочитати. Навіть якщо зловмисник перехопить ваше листування, він не побачить нічого, крім випадкових символів, і не зможе зрозуміти повідомлення.

«Signal вважається еталонним месенджером із точки зору безпеки — застосунок використовує всі необхідні протоколи безпеки та має відкритий код. Це важливо, адже кожен ІТ-спеціаліст може зрозуміти, як саме працює програма і як вона використовує дані користувача», — запевняє технічний директор GlobalLogic Орхан Гасімов.

Експерт Мінцифри Антон Мельник також користується Signal. Також в його особистому топі — Slack, Microsoft Teams та Gmail у зв’язку з Google Meet.

До списку безпечних месенджерів експерти додають платний застосунок Threema. Його можна використовувати повністю анонімно, без додавання номеру телефону й інших даних. Месенджер шифрує всі повідомлення, не зберігає інформацію на сервері та не збирає персональні дані користувачів.

Найменш захищеними називають Whatsapp і Facebook Messenger. Telegram та Viber — також не надто безпечні. Однак у Telegram є можливість створювати секретні чати, для яких доступна технологія наскрізного шифрування.

Загалом історію повідомлень на пристрої, де встановлено месенджер, краще видаляти. Деякі месенджери мають функцію автоматичного знищення повідомлень після прочитання.

Зазначимо, що Threema та Signal часто називають найзахищенішими месенджерами. Також згадують Wickr.

Рейтинг компанії Molfar: (1) Threema, (2) Signal, (3) Wickr, (4) Wire, (5) Telegram, (6) Facebook, (7) Viber, (8) WhatsApp, (9) Discord.

Рейтинг експертів Phonearena

Натомість абсолютна більшість українців, станом на вересень минулого року, користувалися Viber, Facebook Messenger і Telegram.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button