Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: locals.md

У Київраді зареєстрували проєкт рішення, який передбачає позбавлення столиці Білорусі Мінську статусу міста-побратима Києва. Зміни ініціювали депутати фракції «Голос».

Також, згідно з документом, має бути припинено співробітництво між Києвом та Мінськом до часу, поки в білорусі не буде встановлено демократичний режим.

Самопроголошений президент Лукашенко надав згоду на накопичення військових РФ та техніки на території Білорусі. З території країни почався наступ російських військ на Київ. З території білорусі забезпечувались війська, які окупували громади Київщини, зокрема Іванківську, Бородянську, Немішаєвську, Бучанську. Крім того, звідти здійснюються постійні обстріли балістичними та крилатими ракетами території України.

На наступному засіданні Київрада розгляне рішення щодо демонтажу й перенесення пам’ятників, які пов’язані з РФ і Радянським союзом. Пропонується демонтувати 60 таких пам’ятників у столиці.

Також зараз обговорюється перейменування станцій столичного метро, зокрема Мінської та Берестейської.

Телеграм-канал «Беларускі Гаюн», який публікує інформацію про пересування російської військової техніки територією Білорусі, прокоментував наміри змінити білоруські топоніми. За їхніми словами, більшість білоруського народу не підтримує дії РФ, та проти, щоб їх пов’язували з агресором та «русским миром».

«Ми готові нести відповідальність за участь нашої країни у цій війні… Але ми категорично проти того, щоб щось, що стосується Білорусі, обговорювалося в контексті “дерусифікації”», – заявляють білоруси.

Уродженець Білорусі Віктар Корбут вважає, що треба зберегти назву станції «Мінська», щоб вона отримала «асоціації не з режимом Лукашенка – учасником нападу на Україну, а з Мінськом як столицею братської та дружньої Білорусі до України – справжньою Білоруссю».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button