Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Нацполіція

Конструктори держпідприємства «Антонов» розглядають кілька сценаріїв відновлення літака АН-225 «Мрія», знищеного під час артилерійського обстрілу в Гостомелі. Про це заявив гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв ефірі телеканалу Рада, повідомляє РБК-Україна.

Відновити літак вже не вийде, однак вцілілі частини можна використати для створення нової «Мрії».

«У нас вже є кілька сценаріїв. Зараз наші фахівці ДП “Антонов” працюють над дослідженням того, що залишилося від нашого літака. Частково вціліла хвостова частина і двигуни, зокрема кілька з них можна буде використовувати у виробництві. Деякі агрегати ми точно використаємо, але нова “Мрія” повинна бути ще краще», — зазначив Гусєв.

Фото: Нацполіція

Ведуться перемовини з міжнародними партнерами, які допомагатимуть побудувати новий АН-225. Планують створити «аерокосмічну коаліцію» з відновлення літака.

Тим часом, Укрпошта анонсувала випуск нової марки «Українська мрія», на якій буде розміщено ілюстрацію одинадцятирічної Софія Кравчук з Волинської області. Наклад поштової марки з російським кораблем розкупили за тиждень.

Зображення: Укрпошта

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button