Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Парк Маріберг біля посольства РФ. Фото: tripadvisor

У столиці Швеції Стокгольмі на знак солідарності з українським народом частину парку, біля якого знаходиться посольство РФ, перейменують на Місце вільної України. Про це пише видання Europe-cities.

Мерка Стокгольму Анна Кеніг Йерлмюр запевнила, що топонім «буде тривалим символом солідарності Стокгольма з українським народом і важливим сигналом проти дій російського режиму».

Раніше планувалось перейменувати вулицю в Стокгольмі, де знаходиться посольство РФ, але на честь президента України Володимира Зеленського. Але місцеві депутати відмовились від цієї ініціативи, пише Sverigesradio.

Крім того, до Києва повертається посольство Швеції. Міністерка закордонних справ країни Анн Лінде повідомила, що із завтрашнього дня, третього травня, у Києві відновлюється робота дипломатичного представництва її країни.

Акція біля посольства РФ в Швеції. Фото: Anders Wiklund

Днями у столиці Ісландії Рейк’явіку вирішили присвоїти площі біля посольства РФ назву «Київ» на знак підтримки українського народу. Офіційно місце матиме подвійне ім’я — Kænugarður/Kýiv-torg, а англійською називатиметься Kyiv Square. Кампанії Ukraine Street, яка закликає місцевих мешканців підтримати перейменування вулиць з посольствами РФ на вулиці України, вдалось розгорнути в понад 50 містах у понад 35 країн світу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button