Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Женя Кулеб

У Києві орендар приміщень в історичному будинку на вулиці Хмельницького, 50 без дозволів проводив фасадні роботи – розібрав стіну першого поверху, щоб зробити ще один вхід та встановив ролети та вікнах та дверях.

За словами директора Департаменту міського благоустрою Тимура Ткаченка, звернень до них для отримання контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою не надходило. Також Департамент охорони культурної спадщини не отримував жодних звернень щодо можливості проведення таких робіт.

Фото: Женя Кулеба

Юрист Дмитро Перов написав заяву до поліції. Правоохоронці вилучили техніку та арештували автомобіль з будівельними матеріалами. Представники структурних підрозділів КМДА написали заяви про вчинення правопорушень та склали адмінпротоколи та відповідні приписи.

Фото: Дмитро Перов

Прибутковий будинок, в якому проживав інженер-конструктор Федір Андерс, побудували у 1895 році. Його створили за проєктом білоцерківського архітектора Якуба-Фрідріха Вольмана.

Будівля була відреставрована у 1900-х роках та 1930-х роках, у 1950-х – було надбудовано мансардний поверх.

Будинок, зведений в 1895 році, має подвійний охоронний статус – пам’ятка історії та архітектури.

Фото: Вікімапія

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button