Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23174 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: EPA

Уряд Польщі допоможе доставляти пальне в Україну на фоні його дефіциту через війну, у розробці знаходяться декілька маршрутів поставок. Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, польські логістичні підприємства і компанії, які керують паливною інфраструктурою, напрацювали практичні рішення щодо подолання кризи на паливному ринку України.

Зараз розглядається можливість долучення до Польського ресурсу нафтопродуктів із США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен, німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів. Доставлятися пальне буде комбінованими видами транспорту через Польщу.

Наразі є підтвердження від однієї з провідних польських компаній PERN SA щодо додаткових потужностей. Також синхронізовано графіки роботи української та польської залізниць, які тепер в оперативному режимі можуть миттєво вирішувати проблемні питання.

Свириденко зазначила, що ці рішення дозволять вже найближчим часом доставляти паливні ресурси швидше, що призведе до зменшення черг на українських АЗС.

На українських АЗС вже понад тиждень складна ситуація: черги, дефіцит пального та завищені ціни – деякі компанії продають бензин по 60 гривень за літр. Середньодобове споживання в Україні становить близько 5000 тон бензину та до 15000 тон дизелю, підрахував Павло Кухта, колишній в.о. міністра економіки України. За повідомленнями Мінекономіки, з приватних та державних (доступних для цивільного сектору) запасів залишилось на ринку 92500 тон бензину та 81400 тон дизелю. Тобто приблизно на 20 днів споживання бензину та на 5−6 днів — дизелю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button