Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДСНС

У Києві на вулиці Героїв Севастополя, 44 в Солом’янському районі вночі горів кінотеатр «Тампере» (не діє). Про це повідомляє управляння ДСНС в Києві.

Пожежа сталась в глядацькій залі на першому поверсі та розповсюдилась на другий та третій. Займання охопило площу 350 квадратних метрів. Причина виникнення пожежі встановлюється правоохоронцями.

Кінотеатр, перший у цьому районі, відкрили 1967 року. Фасад будівлі декоровано панно з керамічної плитки, на якому зображені квіткові композиції і шість жіночих фігур з квітами та птахами.

2008 року КМДА припинила діяльність комунального підприємства «Кінотеатр „Тампере“». Його передали в оренду на п’ять років приватному підприємству «Дельта ПФ». Орендар мав залучити 30 мільйонів гривень інвестицій для реконструкції приміщень, але фактично не виконав своїх зобов’язань.

Наприкінці 2013 року було зареєстровано право власності на «Тампере» за офшорною компанією «Лексафін Бізнес С. А.». ТОВ «Дельта ПФ» й компанія «Лексафін Бізнес С. А.» в 2014 році уклали договір іпотеки до 2026 року на кінотеатр.

2016 року прокуратура оскаржила право власності компанії. Наступного року Господарський суд ухвалив рішення на користь приватної фірми, але вже в 2018 році апеляція його скасувала. Того ж року судом було визнано право власності за територіальною громадою. В 2020 році Верховний суд скасував рішення про передачу кінотеатру громаді Києва.

Забудовник заявляв, що «планує реконструювати та перетворити кінотеатр на сучасний культурний центр».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button