Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Російські танки на вулиці Яблунська в Бучі. Фото: скріншот

Видання The New York Times опублікувало докази страти російськими десантниками вісьмох чоловіків на вулиці Яблунській, 144 в Бучі.

Кадри з камери спостереження навпроти будинку №144 показали, що російські десантники зайняли Бучу приблизно в той же час, коли було страчено групу чоловіків.

Десантники патрулювали район, обшукували будинки і працювали всередині та зовні чотириповерхової офісної будівлі, 144, на Яблунській, яку перетворили на базу та польовий шпиталь.

Поряд Іван Скиба, 43-річний будівельник, і ще п’ять чоловіків чергували на імпровізованому блокпосту. За словами Скиби, попереджені по радіо, що росіяни повернулися до Бучі і рухаються в їхньому напрямку, вони сховалися в будинку поруч із блокпостом разом із домовласником, 53-річним Валерієм Котенко. Пізніше до них приєдналися ще двоє бійців, Андрій Дворніков та Денис Руденко.

Приблизно через годину російські солдати знайшли чоловіків і під дулом пістолета вигнали з дому. Солдати їх обшукали і змусили деяких зняти зимові куртки та взуття. Потім чоловіків повели на так звану «базу».

Про те, що сталося далі, журналістам NYT розповів Скиба та сім цивільних свідків, яких росіяни також зібрали із сусідніх будинків та тримали окремо. Вони бачили групу полонених на стоянці перед російською базою у сорочках, насунутих на голову. За словами Скиби, російські солдати змусили їх стати на коліна, а потім майже відразу застрелили.

Зазначається, що одну людину відпустили. За словами місцевих правоохоронців, зараз вона перебуває під слідством, йдеться про державну зраду.

Скиба розповів, що в нього вистрілили, і він впав, куля потрапила в бік. Тіла чоловіків, убитих на стоянці та всередині будівлі, винесли у двір. Разом із шістьма іншими жертвами вони пролежали там майже місяць.

У розслідуванні Reuters йдеться, що до звірств в Бучі причетні елітне воєнізоване формування, псковська парашутно-десантна дивізія, нагороджена за участь у війні РФ на Донбасі, та «кадирівські» загони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button