Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Rasal Hague, twitter.com/ItsBorys

На вулиці Авіаконструктора Антонова, 13 малюють мурал з зображенням «Святої Джавеліни».

Як повідомляє ексдепутат Київради Андрій Андрєєв, розпис виконує місцева компанія Kailas-V. За його словами, в Солом’янської адміністрації давно була ідея перетворити вулицю на «алею муралів».

Автор оригінального малюнку — Кріс Шоу. Десять років тому він створив образ «Богородиці з Калашниковим», присвятивши його світові після терактів 9/11.

Фото: chrisshawstudio.com

Під постами, де з’являється Мадонна зі зброєю завжди багато розлючених коментаторів, які називають це богохульством. Кріс Шоу зауважує, що зброя завжди була елементом іконографії — він просто замінив мечі та списи на сучасний автомат.

Після початку російського вторгнення образ адаптував канадський журналіст Крістіан Борис. Зображення тиражували в наліпках, постерах, принтах тощо, таким чином збираючи гроші на допомогу Україні.

Кріс Шоу зрадів, що створений ним образ допомагає Україні, але водночас був збентежений тим, що його творчіть тиражується незалежно від нього. Він перемалював «Святу Джавеліну» власноруч.

Читайте також: Канадієць розробив благодійний бренд «Свята Джавеліна» та допомагає українському війську

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button