Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Антоніу Кошта та Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив, що країна готова фінансувати відновлення українських шкіл і дитячих садків. Про це він заявив під час візиту в Україну, повідомляє Rаdio Notіcias.

За його словами, Португалія має великий досвід у модернізації навчальних закладів.

«Ми можемо обіцяти українському уряду, що виступатимемо в ролі кураторів певної географічної зони. Також я запропонував президенту Зеленському трохи інше рішення, ми можемо виступати саме кураторами відновлення навчальних закладів: шкіл та дитячих садків, оскільки у нас у цьому є дуже великий досвід», – зазначив посадовець.

Уряди країн уклали меморандум про взаєморозуміння щодо фінансової підтримки у зв’язку з агресією РФ проти України. Документ передбачає виділення Україні 250 млн євро. Перший транш у розмірі до 100 млн євро Україна має отримати вже цього року.

Видання Рublico пише, що Кошта також пообіцяв продовжити надавати військову, гуманітарну та фінансову допомогу. Також в Польщі прем’єр пообіцяв надати 50 млн євро на допомогу українським біженцям, яка включатиме будівництво житла, їжу, ліки та одяг і взуття.

Кошта підтримав вступив України в Європейський Союз і наголосив, що європейський варіант Києва слід вітати «з розпростертими обіймами».

За час повномасштабної війни російська армія зруйнувала вже 1873 заклади освіти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button