Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депресію часто плутають з поганим настроєм. Більшість людей переконані, що депресія є тимчасовим явищем, яке викликають зовнішні чинники. Насправді все не так. Без належного лікування та кваліфікованої допомоги депресія може негативно впливати на весь людський організм, знищуючи його зсередини.

Все, щo потрібно знати про депресивний стан

На відміну від депресії, стрес справді є реакцією нашого організму на сильний зовнішній подразник. Він з’являється у нестандартних ситуаціях, які виникають раптово та застають людину зненацька. Стрес означає, що у нашому житті щось пішло не так. Наприклад, ви граєте у гральні автомати онлайн на гроші і програєте. Ваш організм відразу відреагує на таку ситуацію стресом. Крім цього, стрес людина отримує, коли і її житті щось стається вперше: випускні чи вступні іспити, переїзд в іншу країну, народження дитини, тощо. Часті стреси та нервові напруження можуть перерости у депресію і навіть апатію.

Людський організм може по-різному реагувати на стресові ситуації. Активне реагування означає, що людина буде боротися зі стресом, при пасивному ми намагаємось втекти від проблем, а при компромісному реагуванні готові терпіти дію негативних чинників до останнього.

Людину, яка перебуває у стресовому стані легко розпізнати завдяки характерним зовнішнім ознакам:

  • роздратованість, поганий настрій;
  •  втома, фізична слабкість;
  • відсутність бажання робити будь-що;
  • песимізм, плаксивість;
  • повна недовіра до оточуючого світу.

При перших проявах даних ознак необхідно діяти негайно. Подолати наслідки стресу можна самостійно, а ось щоб впоратись з депресією необхідно звернутися за кваліфікованою допомогою.

Як подолати стрес та депресію?

Головною запорукою хорошою настрою та відмінного самопочуття є правильний режим життя. Щодня потрібно лягати спати та прокидатися в один і той же час. При цьому, не забувайте робити ранкову гімнастику, харчуватись корисними продуктами та більше часу проводити на свіжому повітрі.

Швидко та ефективно позбутися стресу допомагають розслаблюючі ванни, заспокійливий масаж, йога, тощо. Звуки природи, заняття улюбленою справою, читання книг – все це заспокоює наш організм та повертає його до звичного режиму. 

Пережити депресію допоможе психолог, психотерапевт чи психіатр. Зазвичай, лікарі призначають заспокійливі препарати, антидепресанти та вітаміни. 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button