Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДСНС

Верхні поверхи будинку на вулиці Лобановського, 6А, в який 26 лютого влучила російська ракета, доведеться розібрати. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі ЕспресоTV.

«Доведеться розібрати всі верхні поверхи, які нависають над цією діркою. Спілкувалися з фахівцями, чи можна зберегти ці поверхи — на жаль, їх доведеться розібрати і відбудовувати заново», — заявив посадовець.

Жителі будинку власноруч поставили тримальні конструкції та зібрали пів мільйона гривень на ремонт. Водночас заступник запевнив, що днями з мешканцями зустрівся відповідальний представник КМДА й роботи вже почалися.

«Там зараз створюють будівельник майданчик. Все це треба робити в повітрі — не можна вирізати великими шматками, всі ці бетонні конструкції вирізатимуть практично метр за метром», — зазначив Поворозник.

Будівництво планують завершити до середини осені, до початку опалювального сезону.

Кадр з репортажу ЕспресоTV

За словами Поворозника, в Києві найбільше постраждали 11 будинків. Кошти на їх відновлення або демонтаж братимуть з резервного фонду міста. Решту будівель потребують менш серйозного ремонту, наприклад, заміни вибитих вікон, ремонту даху тощо. Такі ремонти фінансуватимуться з держбюджету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button