Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Енергоатом

Росіяни перетворили захоплену Запорізьку атомну електростанцію на військову базу, розмістивши там танки та БМП. Вони укріплююються там і риють окопи, повідомив президент держкомпанії Енергоатом Петро Котін в інтерв’ю LIGA.net.

Однак, за його словами, окупанти не втручаються у роботу станції й та продовжує виробляти електроенергію для потреб України.

У березні на ЗАЕС прибули працівники Росатома та заявили, що українська станція тепер підпорядкоувється російській системі. Але, запевняє Котін, постачання енергії до Криму чи Росії неможливо.

«Як вони збиралися це зробити, я не розумію. ЗАЕС працює в енергетичній системі України, весь обіг коштів проходить через Енергоатом, ми розпоряджаємось електроенергією, виробленою ЗАЕС. Вибачте, але тільки недоумок думає, що це можливо. Це така сама нісенітниця, як і заяви росіян про постачання електроенергії з нашої АЕС в окупований Крим… Станція працює в іншому частотному режимі й не під’єднана до енергосистеми Росії та Криму», — заявив голова Енергоатому.

Інтерв’ю записувалося 30 травня, однак станом на 13 червня, повідомляє Енергоатом, всі енергоблоки працюють на потреби України, обслуговуються українським персоналом, відбувається ротація працівників.

З початку війни споживання електроенергії в країні скоротилося майже на 40%, а в промисловості — на 60%. Через це працює лише половина енергоблоків атомних станцій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button