Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зруйнована багатоповерхівка в Харкові. Фото: ДСНС

В Україні, за попередніми підрахунками, зруйновано або пошкоджено 116 тисяч житлових будинків, у яких мешкало 3,5 млн людей. Про це повідомила заступниця директора департаменту житлової політики та благоустрою Мінрегіону Світлана Старцева, передає Укрінформ.

Станом на перше червня 3,5 млн українців мають пошкоджене або зруйноване житло. Йдеться про 116 тисяч об’єктів загальною площею 14 млн квадратних метрів. З них багатоповерхових будинків — 12,3 тисячі (12 млн квадратних метрів), індивідуальних садиб — 104,1 тисяча (1,7 млн квадратних метрів).

Водночас незначних пошкоджень зазнали до 25% — 3,8 тисячі багатоквартирних та 24,4 тисячі індивідуальних будинків. Відбудови з нуля потребують 30 тисяч багатоквартирних та 27,3 тисячі індивідуальних будинків, капітального ремонту або реконструкції — 58,5 тисячі багатоквартирних та 52,6 тисячі приватних будинків.

Загальні збитки перевищують 100 млрд гривень. Проте сума не остаточна, оскільки є території, на які немає доступу.

Мінрегіон зараз напрацьовує варіанти програми формування фондів житла для переселенців. Забезпечити тимчасовим житлом людей планують до кінця року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button