Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Цієї суботи, 25 червня у київській галереї Naked Room відбудеться науково-популярний захід «Поранена психіка» на тему психічних травм війни, який проводить Марш Свободи, рух за реформування політики щодо канабісу.

Про ПТСР — посттравматичний стресовий розлад — розкажуть патофізіолог і генетик Віктор Досенко та психолог Артем Осипян.

За оцінками Міністерства охорони здоров’я, близько 15 мільйонів українців/ок потребуватимуть психологічної підтримки через досвід війни, а 3-4 мільйонам потрібно буде призначати медикаментозне лікування. При цьому в Україні бракує методики діагностики та сучасних протоколів лікування. Після гарячої фази війни на Донбасі у 2014-16 роках деякі українські лікарі неофіційно радили військовим із сильним ПТСР вживати марихуану, однак це досі нелегально. Днями уряд схвалив законопроєкт 7457 про легалізацію медичного канабісу.

На заході Маршу Свободи психотерапевт Артем Осипян поговорить з аудиторією про маркери посттравматичних станів, які, зокрема, виражаються в алкогольній залежності, хронічних депресіях і тривозі, проблемах у стосунках тощо.

Віктор Досенко, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології Богомольця, розповість про відмінність вивчення ПТСР у людей і мишей, і про те, які ліки зараз розробляються у лабораторіях.

На заході також продаватимуть мілітарний мерч Маршу Свободи, дизайн якого розробив стріт-артист і співзасновник фестивалю DIY’stvo Олександр Павлов (Kiot), а пошили Syndicate. Прибуток з продажів піде на користь ЗСУ, зокрема на потреби «Загону Боба Марлі».

Захід почнеться 25 червня о 16:20 в Naked Room, вулиця Рейтарська 21.

Фото: Андрій Бойко

Нагадаємо, син співзасновника Маршу свободи Тараса Ратушного — Роман Ратушний — нещодавно загинув на війні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button