Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Харків. Фото: Дмитро Францев

У Харкові відбувся міжнародний онлайн форум на тему залучення інвестицій для післявоєнного відновлення міста, повідомляє мерія. У ньому взяв участь, зокрема й британський архітектор Норман Фостер, який вже має бачення нового генерального плану міста.

Очікується, що новий генплан відобразить відновлення житла та послуг, оцінку збитків (у тому числі транспортної інфраструктури), ремонт та реконструкцію об’єктів соціальної сфери та критично важливих об’єктів.

Фахівці мають створити тематичні проєкти, які згодом об’єднають в один. Вони передбачають створення стратегії будівництва, відновлення будівель, комунікацій та транспорту.

Професор Оксфордського університету Єн Голдін заявив, що на основі генплану буде забезпечено економічну стратегію процвітання міста. За його словами, Харків має стати центром знань. Для цього потрібно залучати таланти країни та створювати для них комфортні умови, пропонувати робочі місця з високою прибутковістю, відкривати бізнес-школи.

Учасники форуму дійшли висновку, що Харків має бути зеленим містом, зберігши позиції індустріального центру.

Фото: Харківська міська рада

Норман Фостер підготував управлінську групу, яка вже готова представити потенційним інвесторам бачення нового генерального плану Харкова після війни. Наразі команда шукає 15 експертів світового рівня, які зможуть почати реалізовувати план.

Частину коштів на відбудову Харкова надасть держава, іншу буде шукати місто серед приватних інвесторів та великих міжнародних фондів. Харків вже заручився підтримкою європейських інституцій у питаннях розвитку транспортної мережі, а представники ООН запросили місто стати частиною мережі економічного розвитку.

Наразі харків’яни просять взяти участь у створенні нового генерального плану міста, відповівши на низку запитань.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button