Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/MNSKHARKIV

У Харкові розбиратимуть зруйновані будинки паралельно з будівництвом нових мікрорайонів, заявив мер Ігор Терехов.

За його словами, через війну дах втратили тисячі сімей, тому будівництво нових житлових мікрорайонів потрібно розпочинати негайно. З 24 лютого російська армія зруйнувала в Харкові 3 482 будинки різної форми власності, з них не підлягають відновленню 500.

Нове житло буде побудоване за новими стандартами. Планується, що там будуть паркінги, які у випадку потреби слугуватимуть бомбосховищами, нові енергоощадні технології, з автономним водопостачанням та котельнями, з невеликим «плечем» постачання тепла та гарячої води. Водночас нові технології впроваджуватимуть у всіх пошкоджених будинках, які підлягають відновленню. Мікрорайони одразу зводитимуться зі школами, дитячими садками та мережею магазинів.

«Саме тому пріоритет ми віддаватимемо новій забудові і вже паралельно розбиратимемо зруйновані будинки», – заявив Терехов.

Відомо, що до відбудови Харкова залучили відомого британського архітектора Нормана Фостера. Його команда Norman Foster Foundation наразі збирає комісію експертів для проєктування відбудови міста. Архітектор вже створив попередній план проєкту маніфесту міста.

Читайте також: Зіркова архітектура – дорога забаганка для диктаторів та найбагатших міст. Чи ні?

Залучення зіркового архітектора до відбудови міста розкритикував український архітектор Слава Балбек.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button