Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Азовсталь. Фото з телеграм-каналу Маріупольської міської ради

Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації з вимогою відшкодувати збитки за зруйновані й розграблені підприємства, а також блокаду і перенаправлення потоків зернових і металів, повідомляє пресслужба заснованої ним групи SCM.

«Цей позов — одна з перших міжнародних юридичних дій проти Росії, мета якої — зупинити злочинну діяльність російського агресора, знищення української економіки й розкрадання українських активів», — заявив 55-річний власник маріупольської «Азовсталі».

Юристи Ахметова просять ЄСПЛ застосувати пілотну процедуру до цієї справи, оскільки корінна причина порушень прав олігарха — російська агресія — має аналогічні руйнівні наслідки для власників бізнесу по всій Україні.

«Скарга, подана Рінатом Ахметовим, свідчить про те, що в жертв цієї безглуздої агресії є юридичні можливості притягнути Росію до відповідальності», — вважає Джонатан Гімблетт, партнер юридичної фірми Covington & Burling LLP.

Представником у суді також виступає Барт ван Ворен із брюссельського офісу фірми Covington.

Точна сума компенсації ще не може бути визначена через війну, що триває, передбачається, що Росія має виплатити Ахметову мільярди доларів. Раніше бізнесмен заявляв, що зазнав збитків на понад 20 мільярдів доларів.

Читайте також: Міжнародна команда юристів вимагатиме у Росії компенсації для українців

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button