Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/100rokivtomuvpered

Першого липня в Парижі комітет ЮНЕСКО включив борщ — а саме «культуру приготування українського борщу» — до Списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує охорони, повідомляє пресслужба організації.

«У нас на руках були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу — українська. А проти нас — ціла машина російської пропаганди», — коментує шефкухар Євген Клопотенко, один із ініціаторів занесення борщу до списку ЮНЕСКО.

У заяві ЮНЕСКО вказується, що український борщ — це національна версія борщу, який готують у кількох країнах регіону.

Члени комітету дійшли висновку, що українському борщу загрожує війна: не лише через масове переселення українців як носіїв цієї традиції, але й через недоступність місцевих продуктів і розірвання соціальних зв’язків, які й забезпечують тяглість приготування страви.

ЮНЕСКО зазначає, що в Україні існує безліч варіантів борщу, але їх об’єднує наявність буряка. У різних регіонах можуть додавати гриби, рибу, солодкий перець.

Наразі під охороною ЮНЕСКО також кримськотатарський орнамент «орнек», косівська кераміка, петриківський розпис і козацькі пісні Дніпропетровщини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button