Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Adi Goldstein / Unsplash

Міністерство внутрішніх справ погоджується з ідеєю вільного володіння зброєю та і вже готує зміни до другого читання відповідного законопроєкту 5708, заявив радник голови МВС Віктор Андрусів.

Результати голосування в мобільному застосунку Дія він називає «однозначною відповіддю» населення України. В опитуванні взяли участь 1,7 мільйона людей. Майже 59% підтримали не лише дозвіл на володіння пістолетами для всіх громадян, але й вільне носіння зброї у громадських місцях.

«Підкреслю, що мова йде саме про пістолет, а не гранатомет чи автомат Калашникова», — наголосив Андрусів.

За його прогнозами, закон ухвалять впродовж літа-осені. Після цього певний організаційний час запускатимуться реєстри зброї.

Можливо, буде внесено додаткові рішення, щоб МВС могло зберігати контроль за обігом зброї: перевіряти, чия вона, як відбуватиметься процес реєстрації, в які періоди власник зброї має проходити перевірки. Українці зможуть вже вільно купувати пістолети з 2023 року, на думку радника.

Хоча опитування в Дії не може бути репрезентативним, соціологи зазначають, що під час війни кількість тих, хто підтримує право на володіння зброєю, дійсно зросла більш як удвічі й зараз становить 58%. Одночасно 58% побоюються, що вільна купівля вогнепальної зброї призведе до зростання злочинності.

При цьому ставлення до зброї помітно корелюється з гендером: 60% чоловіків і 28% жінок хотіли би бути власниками вогнепальної зброї.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button