Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 319 днів. За цей час ми опублікували 26457 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/urii.restoran

Український шеф-кухар Юрій Ковриженко відкриває ресторан у Лондоні, про який написало видання The Guardian.

До війни Ковриженко вів кулінарні телешоу, пропагував культуру slow food та виступав амбасадором української кухні у світі. Він та його партнерка Ольга Цибитовська прибули в Лондон у лютому на десятиденний захід від українського посольства, але зрештою затрималися на кілька місяців. За цей час їм вдалося зібрати для України сотні тисяч фунтів за допомогою благодійних заходів, в яких брали участь всесвітньо відомі шефи Джеймі Олівер, Джейсон Атертон і Том Кітчін.

Ресторан сучасної української кухні Mriya Neo Bistro розташовується на Олд-Бромптон-роуд, 275. У ньому працюватимуть переселенці з України, а частину прибутків планують відраховувати до благодійних фондів.

Після Брекзиту пошук персоналу у Великій Британії — непросте завдання, однак, розмістивши оголошення, засновники отримали сотні заявок від українських біженців. Чимало хто з них є кваліфікованими працівниками, яким непросто знайти в Лондоні роботу за своєю звичною спеціальністю.

«Деякі історії жахають. Люди, які працювали викладачами, лікарями, мають наукові ступені, зараз шукають роботу на кухні», — зазначає Ковриженко.

Дизайн інтер’єру розробляють українські архітектори Replus bureau, уніформу персоналу — Abrikos. Стіни будуть тинькованими глиною, а меблі привезуть з України.

Ресторан Mriya Neo Bistro отримав назву одночасно на честь літака «Мрія» і головної мрії українців — перемоги у війні. Концепцію закладу описують як «кулінарне посольство».

Меню включатиме борщ, голубці, кабачкові оладки зі страчателлою замість сметани. З напоїв пригощатимуть українськими винами та наливками. 

Якщо проєкт стане успішним, планують відкрити ще ресторани у Великій Британії, на роботу в яких найматимуть українців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button