Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24981 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/urii.restoran

Український шеф-кухар Юрій Ковриженко відкриває ресторан у Лондоні, про який написало видання The Guardian.

До війни Ковриженко вів кулінарні телешоу, пропагував культуру slow food та виступав амбасадором української кухні у світі. Він та його партнерка Ольга Цибитовська прибули в Лондон у лютому на десятиденний захід від українського посольства, але зрештою затрималися на кілька місяців. За цей час їм вдалося зібрати для України сотні тисяч фунтів за допомогою благодійних заходів, в яких брали участь всесвітньо відомі шефи Джеймі Олівер, Джейсон Атертон і Том Кітчін.

Ресторан сучасної української кухні Mriya Neo Bistro розташовується на Олд-Бромптон-роуд, 275. У ньому працюватимуть переселенці з України, а частину прибутків планують відраховувати до благодійних фондів.

Після Брекзиту пошук персоналу у Великій Британії — непросте завдання, однак, розмістивши оголошення, засновники отримали сотні заявок від українських біженців. Чимало хто з них є кваліфікованими працівниками, яким непросто знайти в Лондоні роботу за своєю звичною спеціальністю.

«Деякі історії жахають. Люди, які працювали викладачами, лікарями, мають наукові ступені, зараз шукають роботу на кухні», — зазначає Ковриженко.

Дизайн інтер’єру розробляють українські архітектори Replus bureau, уніформу персоналу — Abrikos. Стіни будуть тинькованими глиною, а меблі привезуть з України.

Ресторан Mriya Neo Bistro отримав назву одночасно на честь літака «Мрія» і головної мрії українців — перемоги у війні. Концепцію закладу описують як «кулінарне посольство».

Меню включатиме борщ, голубці, кабачкові оладки зі страчателлою замість сметани. З напоїв пригощатимуть українськими винами та наливками. 

Якщо проєкт стане успішним, планують відкрити ще ресторани у Великій Британії, на роботу в яких найматимуть українців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button