Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: iqfan.eu

В Україні відсьогодні заборонено курити тютюнові вироби для нагрівання, зокрема IQOS і glo, у громадських місцях. Про це повідомляє Держслужба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

ТВЕНи заборонено курити в закладах харчування, офісах, приміщеннях підприємств, готелях, дитячих майданчиках, місцях загального користування житлових будинків тощо. Водночас органи місцевого самоврядування можуть встановлювати додаткові вільні від куріння місця.

Скаргу на куріння можна подати через офіційний сайт Держслужби.

За куріння у заборонених місцях відповідальність несуть як курці-порушники, так і суб’єкти господарювання, у приміщенні чи на території яких здійснюється правопорушення. За порушення заборони для громадянина передбачено штраф у розмірі від 51 до 350 гривень, для закладів громадського харчування – від трьох тисяч до 15 тисяч гривень.

Згідно з травневим опитуванням, українці за зміни до антитютюнового законодавства. Так, 80% респондентів підтримують заборону куріння ТВЕНів у громадських місцях.

Нові норми відповідають вимогам Директиви Європейського Союзу, яка є частиною Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button