Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Serhii Biriukov

На наступному пленарному засіданні Київради, яке заплановано на 14 липня, розглянуть проєкти рішень щодо створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру. Про це повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба.

«Хочу усіх заспокоїти: 14 липня Київрада розглядатиме проєкти рішень, метою яких є створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру. І, переконана, усі будуть ухвалені», – повідомила вона.

12 липня екологічна комісія Київради підтримала проєкт рішення «Про оголошення природної території ландшафтним заказником місцевого значення “Протасів Яр”».

Раніше ГО «Захистимо Протасів Яр» повідомляла, що у порядку денному засідання Київради немає проєкту про оголошення 20 гектарів Протасового Яру ландшафтним заказником.

Проєкт цього рішення зареєстрували в листопаді 2021 року. Після того, як суди остаточно визнали недійсним договір суборенди у Протасовому Яру, було узгоджено пропозиції до цього проєкту. Рішення, зокрема, зобов’язує забудовника, компанію «Бора», змінити цільове призначення ділянки. Київрада перевела ділянку до території житлової та громадської забудови у 2007 році, за мерства Леоніда Черновецького. Дніпровська компанія «Дайтона Груп», яка отримала ділянку в суборенду від фірми «Бора», планувала збудувати три 30-поверхівки ЖК Tourbillon.

Під час прощання з загиблим на фронті Романом Ратушним міський голова Віталій Кличко пообіцяв зберегти Протасів Яр від забудови в пам’ять про активіста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button