Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Володимир Струмковський

Норвезький адвокат Бенгт Ерік Уолдоу запустив кампанію зі збору коштів на Байрактар для України. Оголошення він розмістив на краудфандинговій платформі Spleis.

Адвокат прагне зібрати 5,5 млн доларів на безпілотник. На цей момент зроблено вже близько 635 пожертвувань на суму понад 26 тисяч доларів.

«Дамо Bayraktar від норвежців українському народу – виявіть солідарність у боротьбі України проти Путіна. Литва зібрала на один Bayraktar за три дні, Польща збирає на три Bayraktar, а Україна зібрала на три Bayraktar за кілька днів. Норвегія має зробити те саме», – написав Бенгт Ерік Уолдоу.

Першій тисячі донорів надається право голосувати за ім’я Байрактара для України.

Якщо норвежцям не вдасться за 80 днів зібрати потрібну суму, гроші передадуть до фонду допомоги при українському посольстві в Норвегії.

Перший закордонний збір грошей на БПЛА відкрили в Литві. Литовці зібрали необхідну суму за три дні. Згодом фонд Сергія Притули оголосив збір на три Байрактари, який закрили за три дні, зібравши кошти майже на чотири безпілотники. У двох випадках турецька компанія передала Байрактари безкоштовно.

У Польщі журналіст Славомир Сіваковські організував збір на ударний безпілотник. Пожертву вже зробили понад 155 тисяч людей. Вони зібрали майже 3,7 млн доларів – 76% від всієї суми. Збір триває досі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button